Op zaterdag 18 maart 2023 geef ik een Workshop Goudse Kaas maken.
Klik hier om je in te schrijven.

Wat is er mooier dan melk omtoveren tot kaas. Een prachtige manier om melk houdbaar te maken maar we gaan natuurlijk ook voor de heerlijke smaak.
Natuurlijk om de vanzelfsprekendheid en omdat we er producten uit de natuur in verwerken. Dit maakt je kaas tot een uniek product.
We hebben al een aantal kruiden gedroogd die gebruikt kunnen worden tijdens de workshop. Denk dan aan Daslook, Brandnetel, Kleefkruid of kruiden uit de tuin zoals Selderij, Bieslook of combinaties die je zelf maar kunt verzinnen.
Neem eventueel je eigen gedroogde kruiden mee.
Een spannend moment van kaas maken is als je de wrongel gaat aansnijden en dan ziet dat de melk is veranderd in een stevig product.
Rustgevend is dat half uurtje dat je de wrongel lekker gaat roeren met je handen. De tijd waar de wrongel rijp wordt. Dan het mengen van de kruiden erdoor en het afvullen van de vaatjes. Tot slot wordt de kaas geperst.
Daarna komt het moeilijkste, namelijk het wachten. Het wachten tot je eindelijk na een week of 3 à 4 je eigengemaakte kaas mag proeven!