Blauwe kaas soesjes

Blauwe kaas soesjes

25-30 stuks

Ingrediënten

Kaasvulling

  • 200 g ricotta
  • 150 g blauwe kaas
  • 30 g geraspte kaas,bv parmezaanse of andere pittige kaas
  • 1 scheutje vlierbessen bramen port
  • Kraailook, Daslook of Bieslook fijn gesneden

Soesjes

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4  eieren

Bereidingswijze

Kaasvulling

Meng de roomkaas met blauwe kaas, port, geraspte kaas, bieslook en peper
Schep de kaasvulling in een spuitzak met glad spuitmondje
Prik de soesjes in met een mesje en spuit de kaasvulling erin
Garneer ze met wat kaasvulling en groen

Soesjes

Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng voor het soezenbeslag het water, melk, boter en een snufje zout aan de kook en voeg de bloem toe
Gaar de bloem op laag vuur en haal de pan van het vuur
Roer er één voor één de eieren door
Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar